The Rotary Peace Centers

onsdag 8 februari 2023

Mona Ulvåknippa

Nu söker vi stipendiater till Rotarys Master Program. Har du en kandidatexamen från Sverige och brinner för mångkulturella frågor och för hållbar fred?  Välkommen med din ansökan om du antigen har arbetat med dessa frågor professionellt, akademiskt eller som samhällstjänst. 

Om du redan arbetar med dessa frågor och vill fortbilda dig inom detta område, kan du söka till våra Professional Development program.

Vi på Rotary ser inte fred som något abstrakt koncept men som ett levande, dynamiskt uttryck för mänsklig utveckling. Fredsbyggandet är en av Rotarys hörnstenar som humanitär organisation och ett av Rotarys 7 fokusområden

Sista ansökningsdag är 15 maj 2023 för läsåret 2024-25

Masters Degree Programs >> 15 - 24 månader

  • University of Bradford, West Yorkshire, England
  • Duke University and University of North Carolina at Chapel Hill, North Carolina, USA
  • International Christian University, Tokyo, Japan
  • University of Queensland, Brisbane, Australia

För utländska stipendiater; Uppsala University, Uppsala, Sweden 

Professional Development Certificate Programs >> ett år

  • University of Kampala, Uganda
  • Chulalongkorn University, Bangkok, Thailand

Läs mer om de fullt finansierade stipendierna här >>

Rotarys vision - Hållbar fred

Amina Adhan Ahmed, Kenya

Kenyanska Amina Adhan Ahmed har i mer än 5 år arbetat professionellt med internationella utvecklingsfrågor. Hon har lång erfarenhet av att designa och implementera humanitära program. 

Hon har en Bachelor’s Degree in International Relations (Peace and Conflict Studies Concentration) från United States International University, Kenya och hennes intressen spänner över kvinnors egenmakt, inkludering och mänskliga rättigheter

Hon har arbetat i Kenya, Somalia och hon har i sitt arbete samarbetat med länder som Rwanda och Burundi. Hon är sponsrad av Distrikt 9212 som består av Rotaryklubbar i Kenya, Etiopia, Eritrea och Syd Sudan. Hon är för närvarande inne på sitt andra år som Rotary Peace Fellow på Uppsala Universitet. 

Som den hängivna fredsambassadör hon är ser Amina mycket fram emot samarbetet med Distrikt 2360 och dess Rotaryklubbar och hon är öppen för alla former av samtal och aktiviteter på PETS 2023 den 11 mars.